ABICOR BINZEL prezintă la METAL SHOW & TIB 2024 cel mai nou cobot pentru sudare şi sisteme profesionale pentru extragerea noxelor

iBOTone® cobot pentru sudare

Lipsa de lucrători calificați, cerințele de calitate, presiunea timpului în tehnologia de sudare – motivele pentru automatizarea proceselor de sudare sunt atât individuale, cât și diverse.

Dacă vă confruntați cu provocări majore care fac inevitabilă începerea automatizării sudării, următorii pași trebuie analizați cu atenție. Cu cobotul pentru sudare iBOTone® de la ABICOR BINZEL, puteți alege calea inteligentă: acest cobot poate fi programat și operat atât de ușor și de rapid încât lucrările de sudare pot fi efectuate cu o calitate constantă și fără timp mort, indiferent de mărimea lotului. Acest lucru vă scutește de presiunea timpului de producție și vă permite să vă desfășurați mai eficient angajații calificați. În plus, acum puteți primi comenzi pe care nu le-ați fi putut accepta înainte.

Mult mai ieftin de achiziționat și de întreținut decât un robot industrial, foarte ușor de operat și absolut ușor de utilizat sunt doar câteva dintre caracteristicile pe care le veți aprecia rapid la acest cobot pentru sudare.

Cel mai bun lucru este că nu sunt necesare cunoștințe de programare pentru a-l opera, deoarece software-ul este conceput pentru a fi absolut ușor de utilizat. Prin urmare, nu este nevoie de cursuri de formare lungi și costisitoare. În schimb, oricare dintre angajații dumneavoastră poate învăța cum să utilizeze cobotul iBOTone® în doar câteva minute.

iROB® – Sursă de sudare pentru robotizare

Cunoașteți deja calitatea înaltă a pistoletelor pentru sudare, inclusiv a consumabilelor de folosință îndelungată și a accesoriilor, cum ar fi stațiile de curățare a pistoletelor, pentru care ABICOR BINZEL este cunoscut la nivel internațional de zeci de ani. Noua serie de surse de sudare iROB® completează acum gama extinsă cu tot ceea ce aveți nevoie pentru o sudură excelentă.

Cu seria de surse de sudare iROB®, acoperiți întreaga gamă de tehnologii de proces. De la arc scurt standard la spray arc de înaltă performanță, cu și fără tehnologie bazată pe impulsuri, până la procese speciale controlate electronic, cum ar fi „mX Clean” sau „mX Kinetic” cu retragerea sârmei. Ideal pentru aplicațiile sensibile cu tablă subțire, de asemenea pentru sudarea aluminiului, precum și pentru construcțiile robuste și grele din oțel. Livrăm sursele de sudare cu toate procesele, respectiv curbele caracteristice incluse.

Seria iROB® acoperă întreaga gamă de performanțe pentru toate materialele, metalele de adaos, diametrele de sârmă și gazele de protecție obișnuite. De mai bine de 75 de ani, ABICOR BINZEL reprezintă pistolete pentru sudare de cea mai înaltă calitate. Cu seria de surse de sudare iROB®, este acum posibil să se adapteze acest succes la sursele de sudare pentru robotizare.

Sistem pentru extragerea noxelor xFUME® ADVANCED

Extracție de noxe pentru până la două stații de lucru manuale. În combinație cu pistoletele ABICOR BINZEL RAB GRIP sau RAB GRIP HE, această unitate de extragere a noxelor compactă și versatilă este ideală pentru utilizare mobile până la două stații de lucru MIG adiacente. xFUME® ADVANCED extrage noxele direct de la sursă, asigurând siguranță maximă pentru sudor și personalul din fabrică. Pistoletele cu extragerea noxelor de la alți producători  pot fi de asemenea conectate la  xFUME® ADVANCED.

xFUME® ADVANCED are două motoare de 0,8 kW și o capacitate de extragere a noxelor mărită cu vacuum mai mare de 16.000 PA. Cele două conexiuni ale pistoletelor de extragere a noxelor pot fi controlate independent. Sistemul start-stop încorporat menține costurile de operare mici și reduce uzura periilor. Curățarea particulelor de noxe este 100% automată mulțumită unui puls de aer comprimat regulat ce asigură că toate micile particule sunt îndepărtate și colectate într-un container pentru praf. Acesta este golit cu ușurință zilnic, eliminând timpii morți datorați întreținerii.

Sistemul de management al gazului EWR 2 / EWR 2 Net

Până la 60% economii la gazul de protecție! Mai economic, mai precis și perfect potrivit pentru cerințele Industry 4.0.

Sistemele EWR 2 utilizează un principiu brevetat cu o supapă solenoidală extrem de rapidă pentru reglarea debitului de gaz în timp real și în sincronizare cu curentul de sudare. Factorii externi, cum ar fi schimbările temperaturii ambiante, schimbarea diametrului de intrare a gazului sau contrapresiunea din pachetul de furtunuri conectat, pot fi compensate în siguranță. În acest fel, EWR 2 garantează potențialul de economisire și controlează debitul de gaz mai precis decât sistemele tradiționale de control al gazelor.

Universal aplicabil

Sistemele inovatoare de management al gazelor EWR 2 stabilesc noi standarde nu numai la sudarea MIG/MAG și WIG, ci și la sudarea cu plasmă. Acestea pot fi integrate în aproape orice proces de sudare.

Aplicaţii:

Poate fi folosit atât în procesele de sudare automată, cât și sudare manuală.

  • Instalare ușoară pe echipamente noi sau deja existente
  • Potrivit pentru toate tipurile de gaze
  • Presiunea gazului la intrare 1-6 bar
  • Debitul de ieșire al gazului 2–30 l/min

Manipulare ușoară:

Integrarea sistemului EWR 2 pe echipamente noi și deja existente este rapidă și ușoară. Conectaţi doar sursa de alimentare și șuntul de măsurare a curentului și setaţi debitul de bază, presiunea stabilită și factorul de conversie a gazului, iar EWR2 este setat ideal pentru orice aplicaţie!