ALWO THERM – tehnologii şi soluţii inovative pentru captarea şi reţinerea poluanţilor

Ce reprezintă aerul? Aerul reprezintă în egală măsură un aliment, asemenea apei pe care o bem sau hrana de care avem zilnic nevoie. Studiile arată că orice spațiu închis poate ajunge să fie mai nociv decât aerul de afară care, conform cercetătorilor, este deja la un nivel de poluare destul de ridicat, în special în zonele puternic industrializate. S-a constatat faptul că acolo unde poluarea aerului este mai ridicată, riscul de a contracta diferiți viruși/bacterii este, de asemenea, mai ridicat.

Desfășurarea activităților într-un mediu poluat nu era recomandată nici înainte de această pandemie generată de COVID-19, cu atât mai mult, în contextul actual, încurajăm companiile să pună accent mai mult pe ceea ce înseamnă sănătatea oamenilor, oferindu-le un aer cât mai curat la locul de muncă.

Clasa de filtrare HEPA pentru echipamentele de interior – Captarea și reținerea poluanților rezultați în urma proceselor tehnologice a devenit una din cele mai des întâlnite probleme ale prezentului.

Echipa ALWO de cercetare și dezvoltare îți aduce cele mai noi și mai inovative tehnologii și soluții pentru captarea și reținerea poluanților rezultați în urma proceselor tehnologice, printre care cele mai des întâlnite:

Echipamente şi instalaţii complete de ventilaţie şi climatizare aer – aplicatii industriale;

Chillere, centrale tratament aer, tubulatură ventilaţie/exhaustare;

Echipamente de captare şi filtrare fum provenit de la sudură, mobile sau sisteme centralizate; Debitare LASER/Plasmă – echipamente pentru captarea noxelor şi filtrarea acestora;

Turnătorii – hote pentru captare, echipamente pentru reţinerea noxelor – filtrare uscată/umedă; Vapori şi ceţuri uleioase – echipamente individuale sau instalaţii centralizate pentru absorbţia vaporilor din incintele maşinilor-unelte pentru prelucrarea metalelor;

Aplicaţii speciale – filtrare specială pentru gaze fierbinţi / acide – hidrocicloane / scrubbere, staţii de filtrare, multicicloane etc.

Suntem în pas cu trendul: Cele mai noi tehnologii pentru filtrarea industrială a aerului. INDUSTRY 4.0 Ready!

Se pune accent din ce în ce mai mult pe eficientizarea proceselor de producție și reducerea costurilor acestora. Foarte des vorbim de reducerea consumului de energie, refolosirea anumitor materii, sau mentenanța predictivă, de aceea am dezvoltat pentru tine echipamente INDUSTRY 4.0. Ai în timp real numărul de ore de funcționare, durata de viață rămasă a consumabilelor, consumul de energie, pierderi de presiune și multe altele, în funcție de complexitatea instalațiilor. Toate aceste date sunt colectate de un microcontroller ce poate furniza, mai departe, date către sistemul tău centralizat INDUSTRY 4.0.

ALWO THERM este unul dintre cei mai importanţi producători de echipamente profesionale şi tehnologii de filtrare a aerului poluat din mediul industrial, echipamente şi instalaţii pentru zona de finisaj suprafeţe, soluţii de transport pneumatic şi mecanic, sisteme de ventilaţie şi climatizare mediu industrial.