Fanuc va furniza 3.500 de roboţi industriali grupului BMW

Producătorul de roboţi industriali Fanuc a semnat un acord-cadru cu grupul german BMW pentru furnizarea a 3.500 de roboţi, Fanuc devenind astfel unul dintre partenerii strategici ai producătorului german de autorurisme, anunţă pesmedia.com.

Roboţii urmează să fie folosiţi în procesul de producţie a viitoarelor modele de autoturisme (în principal la producerea caroseriilor, a capotelor şi portierelor), dar şi la realizarea modelelor personalizate de autoturisme, adaptate cerinţelor individuale ale clienţilor.

Primii roboţi industriali au fost livraţi la sfârşitul anului trecut, urmând ca restul să ajungă în fabricile locale şi internaţionale ale grupului BMW în anii următori.

Producătorul de roboţi investeşte constant în cercetare şi dezvoltare, dar şi în extinderea reţelei sale de servicii, pentru a-şi susţine clienţii din întreaga lume. La ora actuală, Fanuc deţine peste 110 modele de roboţi industriali utilizati nu doar în industria auto, ci într-o gamă largă de industrii.

În România, gama de roboţi este reprezentată de Fanuc Automation România, companie aflată pe lista expozanţilor METAL SHOW & TIB, expoziţia pentru prelucrarea metalelor, tehnologii şi echipamente industriale. Astfel, între 29 septembrie şi 2 octombrie, vizitatorii vor avea ocazia să vadă LIVE o parte din modelele acestui brand.

Sursa foto: pesmedia.com