HERMLE AG prezintă la METAL SHOW & TIB 2024 cel mai nou centru de prelucrare cu 5 axe, dinamic şi de înaltă precizie

La Metalshow & TIB 2024, compania va prezenta centrul de prelucrare dinamică de înaltă performanță CNC C 22 U – simbioza perfectă între flexibilitate, compactitate, dinamică și echipament. Utilajul este proiectat pentru cea mai mare flexibilitate posibilă în construcţia mesei, variabilitatea axului, gestionarea fluidelor și a opțiunilor de instalare. Posibile niveluri de configurare extinse și soluții tipice de automatizare Hermle, cum ar fi schimbările de paleți și piese de prelucrat, au fost deja incluse în proiect.

Aspectul fundamental al modelului C 22 se bazează pe designul testat Gantry, modificat de Hermle cu un design de turnare minerală. Există trei axe în instrument cu două axe suplimentare în masa rotativă pivotantă NC în versiunea cu 5 axe. Traseele transversale X-Y-Z 450/600/330 mm sunt ajustate optim la dimensiunea maximă a piesei de prelucrat și sunt concepute în mod constant pentru aplicații cu până la 5 axe, făcând din C 22 sistemul de prelucrare ideal pentru producția de piese cu cea mai mare precizie posibilă, cele mai mici toleranțe și cea mai bună calitate a suprafeței.

Echipamentul poate fi utilizat în sectoare precum tehnologia sculelor, ingineria de precizie, tehnologia medicală, aviația și industria aerospațială, construcția de mașini și aparate și industria subcontractanților.

În versiunea dinamică accelerări de 15 m/s2 (1,5 g) cu viteze de deplasare rapidă de până la 50 m/min. sunt posibile în toate cele trei axe liniare. În combinație cu motoarele cuplu de pe axele C și A, acest lucru are ca rezultat o dinamică ridicată a mașinii pentru timpi de proces mai rapid și secvențe de lucru mai scurte.

Magazinul de scule în formă de inel, care economisește spațiu, integrat în corpul de bază funcționează conform principiului de ridicare, schimbă sculele foarte rapid (timp de la așchii la 4,5 secunde) și oferă spațiu pentru 55 (65) de scule cu SK40/HSK Suporturi A 63 (HSK A 50/HSK E 40).

Clienții pot alege între patru antrenări ale axului principal cu o putere de până la 37 kW, cupluri de până la 98 Nm și viteze de 15000, 18000, 25000, 30000 și 42000 rpm.