Contact: 0040 734 660 673 / 0040 744 333 556

Inginerii italieni printează cu doar 1 dolar valve pentru ventilatoare de respiraţie artificială care ar costa peste 10.000 de dolari

Un grup de voluntari din Italia au reuşit să printeze tridimensional, într-o singură zi, 100 de valve pentru ventiloarele de respiraţie artificială folosite în tratarea cazurilor de infectare cu coronavirus. Există la ora actuală o lipsă acută de ventilatoare mecanice în spitalele din Italia, în condiţiile în care un astfel de echipament original costă peste 10.000 de dolari, potrivit Business Insider Italia.

Spitalul din Brescia, bunăoară, un oraş din regiunea Lombardiei (aflată pe lista zonelor roşii) a avut la un moment dat 250 de pacienţi la terapie intensivă, care aveau nevoie de ventilaţie artificială. Rolul valvelor medicinale este de a conecta pacienţii la echipamentele de respiraţie artificială, putând fi utilizate timp de opt ore fiecare. Însă producătorul acestor valve nu a putut pune la dispoziţie atât de multe echipamente într-un timp foarte scurt.

Salvarea a venit din partea firmei Isinnova, care a reuşit să printeze 3D un prototip, în numai trei ore. “L-au testat pe un pacient şi ne-au spus că a funcţionat bine, aşa că am fugit înapoi la firmă şi am început să printăm alte valve”, a declarat pentru BBC News inginerul mecanic Alessandro Romaioli. Versiunea printată 3D costă aproximativ un dolar, adaugă agenţia britanică de ştiri.

În prezent, compania Isinnova colaborează cu Lonati (o altă companie locală de 3D printing) pentru a satisface cererea de valve medicinale.

2020-06-02T06:36:17+00:00
Go to Top