Inovație și tehnologie: Soluții inteligente pentru sablare și finisare

Digitalizarea și procesele de lucru și de producție sunt subiecte foarte mediatizate, notează Rösler. În general, evoluțiile în acest domeniu sunt axate pe îmbunătățirea calității și productivității într-un mediu de producție mai flexibil, obținerea unor rezultate financiare mai bune și generarea unei creșteri continue.

Această tendință pune, de asemenea, noi provocări pentru furnizorii de mașini si sisteme pentru prelucrarea suprafeței. Pentru a crea valoare adăugată pentru utilizatorii de echipamente si pentru a preveni risipa , trebuie dezvoltate soluții inteligente care – cu ajutorul senzorilor dedicați – colectează și evaluează echipamentele definite cu precizie și datele de proces.

Avantajele soluțiilor inteligente Rösler

Până în prezent, soluțiile disponibile pentru operațiile de sablare și finisare în masă erau limitate la sisteme independente fără posibilități de rețea sau foarte limitate.

Pentru a promova digitalizarea propriei game de echipamente, Rösler Oberflächentechnik GmbH urmărește în mod activ dezvoltarea de soluții adecvate sub denumirea comercială „Rösler Smart Solutions”.
Scopul este de a realiza un proces inteligent și un control al mașinii, care:

  • Face procesele mai transparente și le reduce costurile
  • Permite realizarea previziunilor de consum și uzură
  • Monitorizează activ procesele și dezvoltă sugestii pentru acțiuni specifice
  • Permite corectarea rapidă a abaterilor și a defecțiunilor echipamentului pe baza datelor arhivate
  • Realizează utilizarea optimă a resurselor și contribuie la o eficiență îmbunătățită a costurilor
  • Ofera asistenta in ceea ce priveste documentatia completa a conditiilor relevante ale instalatiei si procesului.

Începutul digitalizării în portofoliul de produse Rösler

Compania intenționează să implementeze rapid digitalizarea gamei de echipamente Rösler. Acest lucru se va extinde la soluții în domeniul finisării în masă și la sablare, precum și la marca Rösler „AM Solutions. Într-o primă fază, pachetul de digitalizare pentru întreaga gamă de echipamente de tip shot blast va include module software și hardware în domeniile:

  • Calitatea piesei de lucru
  • Parametrii de funcționare
  • Întreținere.

Aceste module pot fi utilizate individual sau în combinație și, prin urmare, pot fi adaptate în mod optim la strategiile de digitalizare specifice clientului. Prima soluție în domeniul finisării în masă se referă la procesul de curățare și reciclare a apei prin sistemul de centrifugare.

Un tablou de bord va afișa toate datele relevante ale masinii si ale proceselor iar utilizatorul va putea obține recomandari pentru acțiuni corective imediate în caz de probleme detectate sau abateri, mai precizează Rösler într-un articol publicat pe site.