Trecerea la iluminatul cu LED reduce emisiile de CO2

Trecerea la iluminatul cu LED este preferată de tot mai multe companii din industria metalului. O astfel de opțiune reduce emisiile de CO₂, permite controlul inteligent al luminii și ar putea economisi până la 60% din necesarul de energie în unele locații. Totuși, această trecere nu este chiar o chestiune simplă.

Multă lumină, puțină electricitate. Hale de producție și birouri bine iluminate, la costuri mult mai mici și emisii reduse – acest lucru este probabil pe listele de dorințe ale tuturor managerilor de șantier și nu numai…

Voestalpine Präzisionsprofil din Hürth, Germania, demonstrează că această dorință se poate împlini. În 2018, iluminatul halei de producție a fost realizat cu LED-uri; ținta de economii a fost de 230 MWh în cinci ani, potrivit unui articol publicat pe blogul companiei. 

Iluminare LED și economii mari

Directorul tehnic al companiei, Matthias K., spune că „este deja clar că efortul a dat roade. Vom economisi chiar mai mult decât cantitatea de energie prevăzută.”

Odată cu noua tehnologie de iluminat, am implementat iluminarea inteligentă, adică împărțirea sectorului, controlul luminii de zi etc. „Cu siguranță ar trebui să vă planificați asta de la început”, confirmă Matthias K., „pentru că se traduce în și mai multe economii”. Și asigurați-vă că sistemul de iluminat este suficient de flexibil pentru a răspunde nevoilor solicitante de iluminat în situațiile de producție în schimbare.

Citește mai multe detalii aici.