METAL SHOW & TIB 2024 – REIMAGINE METAL TECHNOLOGY, EMBRACE THE FUTURE

Într-o perioadă în care transformările industriale au loc cu rapiditate, METAL SHOW & TIB rămâne evenimentul nr. 1 din România care se adresează unei audienţe targetate, cu un focus clar pe inovaţie şi excelenţă tehnologică, pregătită să investească în maşini-unelte, echipamente, materii prime, noi produse şi soluţii de optimizare a proceselor de producţie.

Odată cu impactul puternic asupra mediului înconjurător datorat dezvoltării tehnologice, responsabilitatea față de mediu a devenit directivă europeană, iar legislaţia UE prevede reducerea emisiilor de carbon cu 60% până în 2030 (faţă de nivelul din 1990).

În acest context, METAL SHOW & TIB 2024 pune accent, pentru prima dată în România, pe promovarea tehnologiilor şi soluţiilor care contribuie la reducerea amprentei de carbon în industria de prelucrare a metalelor.

Există soluţii, dar cum le punem în practică? Tot mai multe companii îşi pun întrebări precum:

 • Cum evaluezi dimensiunea amprentei de carbon pe care o lasă compania ta?
 • Cum afli cu exactitate ce amprentă de carbon produce fiecare echipament?
 • Ce măsuri pot implementa companiile în procesele de producţie, ca să reducă emisiile de carbon?
 • Cum gestionăm resursele?

La nivel mondial există o preocupare din partea producătorilor şi companiilor prelucrătoare pentru realizarea şi utilizarea de echipamente, materii prime şi tehnologii care să protejeze mediul înconjurător.

În 2024, METAL SHOW & TIB va fi, în continuare, cea mai puternică platformă de business care va promova:

 1. echipamentele eficiente energetic
 2. automatizarea şi digitalizarea proceselor de producţie, în contextul tranziţiei energetice
 3. tehnologiile avansate de prelucrare mai puţin invazive (cu laser, cu apă sau microfabricaţie)
 4. energiile regenerabile şi sistemele de stocare a energiei
 5. materialele sustenabile, cu impact redus asupra mediului

De asemenea, ne propunem ca o serie de aspecte, cu impact în domeniul prelucrării metalelor,
să fie dezbătute în cadrul a două conferinţe tematice:

Save energy, save costs! 

(15 mai 2024)

Ultimele inovații și practici eficiente pentru optimizarea consumului de energie și reducerea costurilor în procesele de producție. Strategii sustenabile, tehnologii avansate, integrare și studii de caz relevante.

Fabricaţia aditivă

(16 mai 2024)

Tehnologia 3D redefinește prelucrarea metalelor prin precizie incredibilă și design liber. Se vor prezenta ultimele tendințe, materiale avansate și aplicații industriale inovatoare. Prin studii de caz și discuții interactive, se va putea înțelege potențialul de a optimiza produsele și de a transforma producția.

Pentru că METAL SHOW & TIB susţine prezentul pentru un viitor mai bun, noul concept al târgului prevede şi 2 zone speciale:

 • START-UP AREA – zonă dedicată start-up-urilor înfinţate după 2022 şi care prezintă un diferenţiator în piaţă

 • TECH AREA – EDUCATION AND PROJECTS – spaţiu destinat schimbului de informaţii dintre programele şi studenţii din facultăţile de profil şi managerii industriei prelucrătoare.

Şi, nu în ultimul rând, după succesul înregistrat în rândul vizitatorilor la ediţia precedentă, continuăm proiectul Tururi ghidate – inovaţii în producţie, productivitatea întâlneşte automatizarea.

Între 14 şi 17 mai, METAL SHOW & TIB, platforma producătorilor, furnizorilor şi distribuitorilor locali şi internaţionali, oferă pieţei industriale din România un loc de întâlnire unic şi direct pentru transferul de cunoștințe, soluții individuale de fabricaţie și noi contacte de afaceri valoroase la nivel profesional, pentru a explora noi direcții în producție.

Participă ca expozant, fii acolo unde contează!

METAL SHOW & TIB 2024

Informaţii fresh, direct în inbox-ul tău